Eviniz, işyeriniz ya da araziniz için bir güvenlik kamerası yahut kamera sistemi almaya karar verdiniz. Bu noktada, farklı özellikleri ile öne çıkan güvenlik kamera firmaları tarafından sunulan pek çok seçenek arasında kalacaksınız. Kameraların bazıları daha önce duymadığınız ancak kulağa iyi gelen veya aslında iyi olan ancak sizin mülkünüz için gerekli olmayan birçok özelliğe sahip olacaktır. Tüm bu seçenekler arasında doğru kamera sistemini nasıl seçeceğinizi biliyor musunuz? Aslında yapmanız gereken oldukça basit: Aşağıda listelediğimiz maddeleri dikkate alarak bir strateji belirleyebilir ve araştırmanızı elde edeceğiniz verilere göre filtreleyebilirsiniz. Kamera alırken nelere dikkat edilmeli? Buyurun birlikte inceleyelim…
Görüntülenmek istenen alanın büyüklüğü dikkate alınmalı
Bir güvenlik kamerası ile görüntülemek istediğiniz alan, aslen bu işin kaç adet kamera gerektirdiğini, ihtiyaç duyacağınız ağ yapısını ve kısaca alacağınız hizmetin kalitesini belirleyecektir. Eğer alan tek bir kamera ile görüntülenebilecek kadar dar ise, birden fazla kamera kullanmanın anlamı yoktur. Daha geniş alanlar için ise, en geniş perspektifler için bile yüksek çözünürlükte görüntü veren bir kamera yeterli olabileceği gibi, birkaç düşük açılı kamera da iş görebilir. Çoğu işletmede kolaylık açısından yalnızca bir LAN ağı bulunur, bunun yanında çok sayıda kamera kullanacaksanız bir WAN ağı kullanmanız gerekebilir.
Görüntü kalite düzeyine karar verilmeli
Dışarıdan bakıldığında en yüksek çözünürlüklü kamera en kalitelisi gibi gelebilir, ancak bu televizyon gibi herhangi bir teknolojik cihaz satın almaktan farklıdır. Her alan için en yüksek çözünürlüklü kameralar kullanmak gerekmez; ev, ofis, vezne gibi yerlerde düşük çözünürlüklü kameralar yeterli olabilirken, fabrika, liman gibi alanlarda zoom yapıldıkça görüntü kalitesi düşeceğinden en yüksek görüntü kalitesine sahip kameralar kullanılmalıdır.
Görüntülenecek ortamın aydınlatma koşulları bilinmeli
Ortamın aydınlatma koşulları, aynı zamanda alacağınız potansiyel kameralar için test sürüşü demektir. Alacağınız güvenlik kamerası, yaz, kış, gündüz, gece, kapalı ve açık hava durumlarına adapte olabilen ve ışık değiştikçe kaliteden taviz vermeyen bir yapıda olmalıdır. Bu nedenle alınacak kamera kadar, kamerayı alacağınız firmanın da önemli olduğunu belirtelim. Firmamızın çözüm odaklı, dürüst ve alanında uzman ekibi, bu konuda her daim hizmetinizde olmaktan memnuniyet duyacaktır.
Ses kaydına ihtiyaç olup olmadığı tespit edilmeli
Bazı görüntüleme sistemleri, ortam sesini algılama özelliğine sahiptir. Ancak bu her durumda gerekli olmayabilir. Görüntülemek istediğiniz alanda bulunan, bulunabilecek veya tehlike anında oluşacak potansiyel seslerin kayıt altına alınmasını talep ediyorsanız ses-görüntü entegreli bir sistem tercih etmelisiniz.
Kameranın iç mekan mı dış mekan mı, gizli mi görünür mü olacağı belirlenmeli
Güvenlik sektöründeki gelişen teknoloji ile birlikte, hem iç hem de dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen modern kameralar karşımıza çıktı. Ancak görüntülemek istediğiniz dış mekan evinizin bahçesi değil, yüksek titreşimli bir şantiye alanı, toz toprak, duman veya yağ bulunan bir yer ise, bu koşullarda da güvenle çalışabilen ve performans sorunları ile uğraştırmayacak bir güvenlik kamerası kullanmalısınız. Bazı durumlarda yüksek teknolojili bir kameranın yanında ek önlemler almanız da gerekebilir.
Kameranın gizli mi görünür mü olacağına gelecek olursak; kutu kameralar, özellikle kamusal alanlarda caydırıcı bir rol oynayabilir. Buna karşılık küresel kameraların fark edilmesi oldukça zordur ve gizli-yüksek güvenliğe ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılarak şüphelilerin net bir görüntüsünü elde etmeye yarar. Kameranın kullanılacağı yere ve isteklerinize göre doğru bir seçim yapabilirsiniz. Tüm bu koşulları izlemenize rağmen yine de kararsızlık yaşıyorsanız, firmamız Yılmaz Elektronik’in tecrübeli satış danışmanları ile görüşerek aradığınız kamera sistemine kavuşabilirsiniz.